Endagslinser

Det finns på den svenska marknaden ett brett utbud av endagslinser, linser som alltså används en dag. En endagslins fungerar precis som det låter – man tar på linsen på morgonen och slänger den på kvällen när man ska gå och lägga sig. Många som använder endagslinser tycker det är bra just på grund av att man inte behöver rengöra linserna kontinuerligt för att förhindra irritationer av ögat. Genom att man varje dag använder ett par nya endagslinser så kan man få en bättre återfuktning samt enklare hantering av själva linsen i sig i med att man slipper själva rengöringen som krävs om man använder till exempel månadslinser.

Många olika synfel kan man ha och oavsett vad det är för synfel så finns det en tillverkare som gjort en typ av endagslins för det synfelet. Man behöver alltså inte oroa sig om att ens synfel gör att man inte kan bära endagslinser då det alltid finns en endagslins för alla. Brytningsfel som med ett annat ord även kallas för astigmatism är ett synfel som kan vara något komplicerat men trots det så finns det endagslinser även för astigmatiker då detta utvecklats av de olika tillverkare som finns då ett stor efterfrågan funnits då det inte varit tillgängligt.

Det finns otroligt många olika märken på endagslinser, det är egentligen mest en fråga om vad för pris man vill betala, alternativt om det är något specifikt märke som man helst vill använda sig av när det kommer till linser. Om man vill hitta endagslinser billigt så är det bästa man kan göra att kolla runt på de olika nätbutiker som säljer endagslinser och se om det finns några endagslinser billigt att köpa, alternativt om det finns något erbjudande som fri frakt eller tillfällig rabatt på just den endagslins som man vill köpa. Några av de kändare märken som finns på endagslinser är bland annat Focus Dailies men även Biomedics samt Frequency.

Priserna på endagslinser varierar kraftigt beroende på tillverkare, återförsäljare och typ. Det vanligaste är att ett paket endagslinser för en månad kostar cirka hundrafemtio kronor vilket alltså motsvarar fem kronor per dag men om man letar så kan man troligen hitta endagslinser billigt vilket alltså innebär att man kanske kan hitta ett par endagslinser för så lite som fyra kronor per dag istället för fem kronor per dag. Om man jämför och letar är det absolut ingen omöjlighet att man hittar precis det man vill ha. Det finns även möjligheter till att abonnera på endagslinser vilket de flesta gör då man faktiskt slipper att gå till en butik och hämta ut nya varje månad vilket blir jobbigt i längden. Genom att prenumerera på endagslinser sparar man både tid och pengar då linser som beställs på nätet generellt är billigare än i butik. Det är vanligt att det är samma sak som gäller för månadslinser.

Det finns också endagslinser som har möjlighet till att ha olika färger eller mönster. Om man ska på maskerad eller något annat evenemang där färgade eller mönstrade endagslinser kan vara ett bra val så är detta möjligt i med att utbudet av färgade linser faktiskt är väldigt stort.