Märken

Det finns en djungel av olika märken, tillverkare, återförsäljare och typer av linser. De olika märken som finns på linser och färgade linser är många och de har alla olika säljprofiler. Vissa märken väljer att marknadsföra sig som ett billigt märke medan vissa andra väljer att marknadsföra sig som att ha kvalitativa linser. När det kommer till vanliga linser (endagslinser, månadslinser etc.) så finns det väldigt mycket större utbud än vad det finns på färgade linser.

När det kommer till linser med styrka så finns det bland annat stora märken som vi känner till väldigt väl här i Sverige så som Focus Dailies men även Proclear, Air Optix, Expressions, ReNu och Opfifree. Det finns tveklöst ett brett utbud av varumärken som alla har sina egenskaper och olika typer. Focus har mest endagslinser och den mest sålda är Focus Dailies som tillverkas av Ciba Vision.

I valet av vilket märke man ska ta på linser så är det bäst att gå på priset samt hur populära ett visst märke är. Ett populärt märke indikerar att det finns många som köper linserna vilket i sin tur visar på att det bra kvalité och att många är nöjda med märket. Det finns ju otroligt många prisklasser på linser med styrka och det man då kan gå på är bland annat det märke som har lägst pris.

När det kommer till färgade linser finns det också ett brett utbud av olika märken. Det är då producenter av linser som specialiserat sig på färgade linser och de olika subkategorier som finns inom detta så som mönstrade samt enfärgade linser. Ciba Vision som är en stor producent av linser gör också färgade linser som säljs i de flesta nätbutiker som säljer färgade linser. Ciba Vision är också väldigt populärt märke på vanliga linser med styrka som kan återfinnas på nätbutiker för vanliga linser likaväl som för färgade linser.

Genom att jämföra olika märken så går det att hitta ett märke som har bra priser samt bra kvalité som passar just din smak. I Sverige finns det märken på linser att kategorisera efter på olika jämförelsesajter och på så sätt se exakt vad det är för prisskillnader samt olika typer av linser. Det finns också märken på linser som specialiserat sig på att göra linser för just astigmatiker då detta är en något annorlunda synfel som kräver en viss typ av linser.

De olika märken som finns på kontaktlinser som passar många olika typer av personer och syften. Beroende på vad det är för ändamål som du har för linser; antingen ha färgade linser för fest alternativt linser med styrka på grund av synfel så finns det många märken att välja mellan vilket gör att du har en bra valfrihet bland linser av olika slag men även i många olika prisklasser. Vi är alla olika personer med olika ekonomi och tycken och därför är det bra att det finns just så många märken på linser som det finns – så att du ska hitta ett märke som passar just dig.