Färgade linser

Något som blivit mer populärt på senare tid är bland annat färgade linser vilket är linser med eller utan styrka som har någon typ av mönster eller färg. Det finns färgade linser för dig som inte har något brytningsfel eller annat synfel men det finns också färgade linser för dig som har synfel och som ändå vill ha färgade linser. Färgade linser kan passa bra till fest men även många andra evenemang och tillfällen som Halloween, maskerad eller annat. Färgade linser kan också användas för att tillfälligt byta ögonfärg om man skulle vilja detta, kanske på grund av en filminspelning eller för att man helt enkelt vill testa hur man ser ut med en annan ögonfärg.

Det finns väldigt många olika färger och mönster på färgade linser. Det finns mönstrade linser som har mönster som zebra, leopard, randigt, rutigt och många andra mönster på linser. Det finns också linser som är helt vita så att man inte ser något mer än ögonvita (eller i alla fall vad man tror). Prickiga linser har också uppkommit som en av de typer av linser som finns att köpa på nätet på sidor där man kan köpa färgade linser. Det har vid idrottsevenemang också blivit populärt med att man har mönstrade linser som ser ut som flaggan på det land man hejar på, alternativt de två, tre, fyra färger som flaggan består av.

Många väljer också att köpa färgade linser av den anledningen att man kan byta ögonfärg. Vissa personer tycker att deras ögonfärg är alldeles för färglös, tråkig eller rent av i fel färg. Därför köper de färgade linser som de sätter i varje dag eller de dagar de känner för att vara extra fina. Färgade linser kan ses som en slags accessoar som man har på sig till fest eller finare tillfällen. Det finns självklart färgade linser i alla möjliga olika färger så som bruna, gröna, vita, svarta, blåa, röda, lila och alla de andra färger man kan komma på.

Priset på ett par färgade linser varierar väldigt kraftigt och beror mest på om den färgade linsen för det första har styrka eller inte. Det finns ju sedan så många olika typer av färgade och mönstrade linser att välja mellan och de har alla olika priser. Vanligtvis kan ett par mönstrade linser utan styrka kosta kring trehundra till fyrahundra kronor. Ett par färgade linser i en vanlig ögonfärg kostar något mindre och det går att hitta för runt tvåhundra kronor. Färgade linser med styrka kostar faktiskt ungefär som färgade linser utan styrka och det går oftast att köpa de två olika typerna på samma nätbutik.

Genom att man jämför priser på de olika färgade linser som finns på nätet så kan man komma fram till vilken återförsäljare som faktiskt har lägst pris på linser. Om man till exempel är ute efter en specifik typ av färgad lins så blir det enklare att jämföra då det bara är att se vilken nätbutik som har lägst pris på den linsen.