Månadslinser

Det finns olika typer av linser och en av dessa olika typer är månadslinser. Det är generellt billigare att använda månadslinser än det är att använda till exempel endagslinser. Anledningen till att det är billigare är just därför att man använder samma par linser i en hel månad istället för en dag. I med att det finns många olika synfel så kan det krävas olika typer av månadslinser men faktum är att det finns för alla olika synfel vilket gör det möjligt för dig (oavsett vad du har för synfel) att faktiskt skaffa månadslinser och därmed kunna börja använda det billigaste sättet att förbruka linser på.

För dig som inte använt månadslinser innan så kan det vara bra att veta att man med ett par månadslinser måste underhålla dessa, detta görs genom regelbunden desinficering samt rengöring med en speciell linsvätska. Anledningen till att man gör detta är på grund av att man inte vill irritera någonting i ögat genom att släppa in bland annat smuts eller annat. Man förvarar alltid ett par månadslinser som man inte använder i ett fodral där det är en vätska som hjälper till med själva rengöringen och återfuktandet av månadslinsen när den inte används.

Ett par månadslinser kan kosta mycket olika beroende på tillverkare och modell på själva linsen. Marknadens billigaste månadslinser ligger runt hundralappen och priset avser då ett par månadslinser för en månads bruk. De olika märken och tillverkare på månadslinser som finns är bland annat Frequency. Det finns också populära månadslinser som Expressions, Soflens och Proclear. De har alla olika egenskaper som skiljer dem olika i pris. Det är mest en smaksak vad det är för månadslins som man helst köper på nätet; antingen en billig månadslins eller en månadslins med högre pris men då kanske också en högre kvalité.

Månadslinser fungerar precis som en endagslins på det sätt att man sätter i linserna på morgonen och tar ut linserna på kvällen som man lägger i ett fodral med en linsvätska. Det är egentligen ingen större skillnad mellan månadslins och endagslins mer än det att man slänger en endagslins efter en dags bruk medan en månadslins kan användas upp till trettio dagar för att sedan slängas och ersättas med ett par nya månadslinser.

Om man är ute efter att hitta månadslinser billigt så är det ett bra alternativ att leta runt bland de olika nätbutiker som säljer månadslinser och se vad de tar för det billigaste paret månadslinser. Man kan också göra så att man tittar på just det märke och den typ av månadslins som man vill ha hos de olika nätbutiker som finns för att på så sätt se vilken butik som säljer just den månadslinsen billigast. Genom att jämföra går det att spara en hel del pengar som kan läggas på annat. Det finns också på nätet olika erbjudanden att ta del av när det kommer till månadslinser vilket gör att man i alla fall kan få första leveransen gratis av ett par månadslinser eller liknande beroende på nätbutik.